Прокопиев: Не съм предлагал министри за първия кабинет "Борисов"

Прокопиев: Не съм предлагал министри за първия кабинет "Борисов"
Източник: bTV
A A+ A++ A

Не е вярно, че съм предлагал 5-6 души за министри при първия кабинет "Борисов". Не съм имал никакви други отношения с него извън институционалните разговори. Това каза бизнесменът Иво Прокопиев, предаде БНР.

"Никакви министри не съм, изобщо, предлагал. Особено тези имена, които г-н Борисов споменава. Такива разговори между мен и него – за Плевнелиев, за Дянков, за Трайков… Не мога да коментирам защо той казва неистини, то в толкова голям, широк ефир, какъвто е телевизионния", добави Прокопиев.

Той заяви че има „доста активна комуникация“ с Борисов през годините без да споделям и без да подкрепям това, което той върши, особено в сферата на икономиката. Според него това, че има хора, които споделят общи ценности за развитието на България в икономическата сфера и че част от тези хора, които и Борисов споменава, са били по някакъв начин свързани с КРИБ, е напълно нормално, защото тогава КРИБ беше най-голямата и най-авторитетна организация на бизнеса. Такива например са господин Плевнелиев, който е бил член на Управителния съвет на КРИБ, както и сегашният кмет на Бургас е бил шеф на Регионалната организация на КРИБ. "Напълно е нормално хора от бизнеса да влизат в политиката и от политиката да се връщат обратно в бизнеса или в бизнес-организациите, но това, че някой задкулисно е лобирал или е влиял, просто не е вярно", коментира още Прокопиев.

Запитан какво друго от изказванията на Борисов би искал да опровергае, бизнесменът заяви, че няма какво да се потвърждава. Той допълни, че оценката му за банкера Цветан Василев като „главен виновник и отговорник“ за случилото се в КТБ не се е променила, но това не е причина медиите да не го използват за източник на информация и да не публикуват интервюта с него.

"Доколкото това интервю е дадено от основното действащо лице в онзи период, има достатъчно основание тези твърдения да бъдат проверени в детайли от компетентните органи. Това е, за което става въпрос – не да вярваме безусловно на това, което Василев казва, а тези твърдения да бъдат проверени", добави още той.

Той заяви, че никога не се е чувал по телефона с Цветан Василев, а за последно е разговарял с Борисов „преди седмица-две“ по незначителен повод. Прокопиев потвърди, че е имало сигнали за готвено покушение срещу него, които са били предадени на Борисов от службите в качеството му на премиер. Бизнесменът заяви, че няма амбиция за пряко участие в политиката в близко бъдеще. С това той отговори и на въпрос дали готви политически проект съвместно с лидера на ДСБ Радан Кънев, който да бъде обявен след изборите.

"Темата за политическата промяна в България е много голяма. За себе си мога да кажа, че амбиция за пряко участие в политиката в непосредствено бъдеще нямам. Като гражданин и като човек с активна обществена позиция бих участвал във всяка инициатива от гражданска страна, която би довела до промяна на статуквото в България, да бих"Той заяви също, че е обсъждал политика с „много хора, които са притеснени от това, което се случва в България“.

#Иво Прокопиев #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"