Симеонов: Не одобрявам работата на прокуратурата за АЕЦ „Белене“

Симеонов: Не одобрявам работата на прокуратурата за АЕЦ „Белене“
Източник: Informo
A A+ A++ A

Не одобрявам работата на прокуратурата за АЕЦ „Белене“, това са изстрели извън мишената. Това каза пред журналисти Валери Симеонов, председател на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ "Белене" след заседанието ѝ, предаде Фокус.

Попитан дали Комисията ще работи съвместно с прокуратурата, Валери Симеонов обясни, че тя не им е подчинена. „Прокуратурата си има свой план за действие, своя програма. Как да работим с нея?“, коментира той. Симеонов подчерта, че целта на Временната анкетна комисия за АЕЦ „Белене“ е да изясни обстоятелствата около проекта за атомната централа и че с разследване се занимават други органи.

Във връзка с това, че първото заседание на Комисията се проведе при закрити врата Симеонов коментира, че от комисията нямат желание да се пречи на работата с непрекъснати камери, микрофони и въпроси и т.н. "Когато е отворено за представители на пресата, за съжаление няма как да го затворим, и за НПО-та и прочее. Не може да се върши делова работа, когато има непрекъснати обаждания, подвиквания, въпроси и отклоняване на темата".

Той уточни, че няма нищо секретно и че протоколите от заседанията са открити. Симеонов обясни, че решението за закриване на заседанието на комисията е било колективно. Той допълни, че Комисията ще работи по задачите, които ѝ е заложило Народното събрание. „Поискали сме четири пакета документи: първият междинен доклад под председателството на Червенкондев", каза той и добави, че са поискани и докладите на Агенцията за държавна и финансова инспекция и споразуменията, които са от 2004 до 2010 г., подписвани между българската и руската страна.

„Много сме притеснени да говорим за срокове. Като гледаме обема на информация, като гледаме, че сме в изборен период, като гледаме какви празници се задават за декември, малко трудно ще влезем в трите месеца“, коментира Валери Симеонов. Следващото заседание на комисията ще е на 16 ноември,тъй като е взето решение покрай изборите и балотажите да няма заседания. 

#АЕЦ „Белене“ #Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"