Арестуваха служител на община Луковит по обвинение в лихварство

Арестуваха служител на община Луковит по обвинение в лихварство
Източник: Вечер Елабуги
A A+ A++ A

С постановление на окръжната прокуратура в Ловеч за срок до 72 часа е задържан служител на община Луковит. Той е обвинен в лихварство, предаде БНР.

Разследват се и други служители за присвояване на средства по европейска програма и хранителни продукти предназначени за помощи.  

Привлеченият като обвиняем за лихварство Филип Вълчанов е техник-еколог в община Луковит. Той е раздавал парични заеми на множество хора повече от 5 години, срещу което е получавал лихва. По събраните материали от извършената проверка на ДАНС и прокуратурата е образувано досъдебно производство както срещу Филип Вълчанов, така и срещу други длъжностни лица в община Луковит, които са участвали в изготвяне на документи с невярно съдържание.
 
Става въпрос за отчетни форми за назначаване на физически лица и за отчитане на извършена работа по шестмесечна програма за временна заетост, финансирана със средства от Европейския съюз в размер на около 400 000 лева. Освен това общинските служители, които са подведени под отговорност, са изпълнявали и дейности по раздаване на помощи, като са присвоили част от хранителните продукти и са ги продавали за своя сметка.
 
В процеса на разследването, което продължава, са извършени претърсвания, иззети са документи и вещи. Предстои повдигане и на други обвинения.

#ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"