Румяна Ченалова даде показания по делото "Яневдейт"

Румяна Ченалова даде показания по делото "Яневдейт"
Източник: Капитал
A A+ A++ A

 

Бившият съдия Румяна Ченалова даде показания по аферата "Яневагейт". Разследването беше възобновено, след като адвокат Момчил Мондешки заяви, че той, Ченелова и бившата шефка на Софийския градски съд /СГС/ - Владимира Янева, са записвали разговорите си умишлено, за да ги използват като "застраховка" при проблеми с прокуратурата и Висшия съдебен съвет /ВСС/, предаде БГНЕС.

Румяна Ченалова дава за втори път показания по случая, като за разлика от старозагорския адвокат, твърди, че това са истински, а не инсценирани разговори. От думите й днес стана ясно, че в четвъртък в столичното следствие е била Владимира Янева - разговор, за който медиите не научиха, както и за разпита преди десетина дни на адвокат Мондешки. Кой е правил записите "Яневагейт", това е бил основният въпрос, който е бил задаван на Румяна Ченалова и макар да отрече, че е тя, предположи, че именно на нея ще бъде повдигнато обвинение за незаконните записи, съобщи БНР.

После изрази съжаление, че прокуратурата е отказала да разследва съдържанието на разговорите й с Владимира Янева и Момчил Мондешки.

„Обстоятелството, че правителството е в оставка, няма да попречи на главния прокурор да продължи своята дейност, за съжаление. И за съжаление - още три години нещата ще бъдат такива, каквито са - страх, образуване на досъдебни производства, сплашване - това е ситуацията. Прокуратурата в България е по-страшна, отколкото по време на комунистическия режим”, подчерта бившият съдия Румяна Ченалова. 

#Румяна Ченалова #Яневгейт #СГС #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »