ГС на ВСС обсъжда алтернативи за решаване на споровете преди заседанието в петък

ГС на ВСС обсъжда алтернативи за решаване на споровете преди заседанието в петък
Източник: МИГNews
A A+ A++ A

 

Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет ще обсъди възможностите за разширено прилагане на алтернативни способи за решаване на възникнали спорове с оглед облекчаване на работата на съдебните органи на предстоящото си редовно заседание в петък. Предстои да бъде прието решение по постъпилото заявление за участие в Гражданския съвет от Асоциация на държавните съдебни изпълнители /АДСИ/, съобщиха от съвета, предаде БГНЕС.

На форума ще представят становища представители на граждански организации, работещи по темата, членове на ВСС и Министерството на правосъдието. Покани за участие в заседанието са изпратени до Мая Манолова – омбудсман на Република България, Диана Ковачева – заместник-омбудсман, Владислав Славов – председател на Съюза на юристите в България; Йосиф Герон – председател на Националната асоциация на медиаторите, Симона Такова – председател на Центъра за спогодби и медиация към СРС и СГС, Свилена Димитрова – зам.-председател на Центъра за спогодби и медиация към СРС и СГС; Албена Комитова – председател на Центъра за разрешаване на спорове; Любка Василева – председател на Центъра за медиация към Арбитражния съд на Българска търговско-промишлена палата; Калоян Топалов – председател на СГС, Методи Лалов – председател на СРС, Веселин Ханджиев – председател на Окръжен съд – Пловдив, Иван Калибацев – председател на Районен съд – Пловдив, Катя Бельова – председател на Окръжен съд – Благоевград, Вера Коева – председател на Районен съд – Благоевград; Елеонора Серафимова – председател на Окръжен съд – Пазарджик, Веселка Златева – Кожухарова – председател на Районен съд Пазарджик и представители на Министерство на правосъдието.

Гражданският съвет към ВСС кани на своето заседание представители на всички медии, които проявяват интерес по темата, свързана със съдебните експертизи и ще им предостави възможност да поставят своите въпроси. Гражданският съвет към ВСС оценява високо партньорството на медиите по темата и отразяването й пред широката общественост. 

#ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"