Фандъкова: Силви Вартан е един от най-големите индивидуални дарители на София

Фандъкова: Силви Вартан е един от най-големите индивидуални дарители на София
Източник: bTV
A A+ A++ A

Радваме се, че само за 1 година откакто е открит Музеят за историята на София, има около 90 000 посетители. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещението си в Музея за история на София, предаде Фокус.

„Удоволствие е да посрещнем днес в София, не просто един любим човек, много голяма българка и талантлива артистка, но и един от най-големите индивидуални дарители на София. Включително и един от най-големите дарители на Музея за история на София - Силви Вартан", заяви кметът. По думите ѝ Вартан е дарила 40 000 лева на столичния музей за история, с които са извършени няколко реставрации.

„Искам да ѝ благодаря сърдечно - това не е първото и не е единственото дарение, което Вартан прави за София. Тя дарява много апаратура в болниците, включително и в общинската такава „Шейново". Но това дарение е много знаково", отбеляза тя. „Миналата година на откриването на музея тя не можеше да присъства, защото имаше концерт във Франция, сега се радваме да ѝ покажем музея и да и разкажем за София и какво може да се види", добави Йорданка Фандъкова.

„От 15 декември започват и коледните ателиета - вече стават традиция по такива празници да се изработват от хората картички и други материали. Днес по случайност, но като че ли няма нищо случайно, временната изложба е посветена на дарителите и на подаръците, които София е получила и точно Силви Вартан заслужава да бъде централна фигура на следващата изложба", допълни тя. 

#Йорданка Фандъкова #Силви Вартан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »