Ирина Бокова откри форум за бежанската интеграция в Европа

Ирина Бокова откри форум за бежанската интеграция в Европа
Източник: Economic.bg
A A+ A++ A

 

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова откри в Атина заедно с президента на Гърция Прокопис Павлопулос конференция на високо равнище "Градове, отворени за бежанците - насърчаване на социалната интеграция и защита на правата". Целта на форума, който стартира вчера, е търси решения за положението и проблемите на имигрантите и бежанците в Европа, предаде БГНЕС.

Инициативата се организира съвместно от ЮНЕСКО и Фондацията на Марияна Вардиноянис в качеството й на посланик на добра воля на ЮНЕСКО и Европейската коалиция на градовете срещу расизма.

"Днес градовете са основни действащи лица за положителна промяна, диалог и интеграция. За това са необходими политическа воля, ресурси и ефективни политики. Ние трябва да потвърдим ангажимента си да се противопоставяме на всички форми на дискриминация, омраза и насилие,” каза Бокова.

По време на срещата си в рамките на конференцията Ирина Бокова и Прокопис Павлопулос са обсъдили мерки за засилване на сътрудничеството между ЮНЕСКО и Гърция и за осигуряване на образование за бежанците. 

#Ирина Бокова #Прокопис Павлопулос #ЮНЕСКО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »