Един от мигрантите, предизвикали бунта в Харманли, е част от радикална клетка

Един от мигрантите, предизвикали бунта в Харманли, е част от радикална клетка
Източник: Investor.bg
A A+ A++ A

 

Един от бежанците, предизвикали бунта в Харманли към момента е установен за принадлежност към радикална клетка. Това заяви пред журналисти вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова, предаде БГНЕС.

На конкретен въпрос дали сред бежанците, предизвикали бунта, има установени хора, които принадлежат към радикална клетка, Бъчварова обясни, че ДАНС работи по тази линия и не може да съобщи бройка, защото се установява и добави – „може би един човек към момента е установен само”.

Запитана дали този човек принадлежи към „Ислямска държава”, Бъчварова уточни, че не може да каже в момента и допълни – работят колегите”. Ситуацията е кризисна, но в момента я владеем, увери министърът в оставка.

Според нея е имало много спекулации със заразните болести в Харманли. „Преди 2 седмици направихме първите проверки, но ситуацията не се успокои-продължи да се нагнетява напрежение по тази линия. Има някои заразни заболявания, но те са овладявани в рамките на 2-3 дни. Въпросната лайшманиоза не е установена в този център, но за спокойствие на гражданите решихме да направим пълен скрининг. Там има лекари и допълнително изпратени от болницата на МВР - основно дерматозоли”, разясни Бъчварова.

Тя добави, че тече установяване на самоличността на бежанците, предизвикали бунта, има досъдебно производство, прокуратурата работи. Бъчварова обясни още, че е невъзможно правно, а и политически да се установи коридор за бежанците към Сърбия, както те искали.

 

#Румяна Бъчварова #Харманли #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"