В Бургас тръгна делото срещу Перата за "лова на бежанци"

В Бургас тръгна делото срещу Перата за "лова на бежанци"
Източник: Черноморски фар
A A+ A++ A

Вързаните с т. нар. „свински опашки“ афганистанци са в неизвестност от юни. Това стана ясно на първото заседание по делото за „лов на бежанци", което започна днес в Районния съд в Бургас съд срещу Петър Низамов-Перата, предаде БНР. 

След ареста на Перата тримата афганистанци били преместени в транзитния център в село Пъстрогор. Те обаче самоволно го напуснали още през месец юни и от тогава са обявени за общодържавно издирване. Въпреки отсъствието им съдът даде ход на делото с разпит на свидетели и приемане на част от експертизите.

Няма наранявания по телата на потърпевшите, свинските опашки не са били много затегнати, тъй като са оставили следи само от едната страна, категорично сочи медицинското становище. "На фона на това, което се случва в Харманли, този процес е ирония", каза преди началото на съдебното заседание обвиняемият Петър Низамов. 

"На едното място българите се опитват да се защитят със зъби и нокти, от години не могат да излязат след шест часа вечерта и живеят  в страх, а в същото време един човек, който е заловил доказани престъпници, преминали незаконно границата, в момента го разкарват по съдебните зали", допълни още той. 

#Петър Низамов-Перата #Бургас #афганистанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"