Само част от бежанския център в Харманли ще бъде от затворен тип

Само част от бежанския център в Харманли ще бъде от затворен тип
Източник: Площад Славейков
A A+ A++ A

 

Една част от центъра за бежанци в Харманли ще бъде от затворен тип, а не целият център. Това заяви зам.-председателят на Държавната агенция за бежанците Кирчо Киров, предаде БГНЕС.

Преустройството в центъра ще бъде извършено с европейски средства, добави той. Центърът в Пъстрогор ще бъде преоборудван от открит в закрит тип, добави Киров.

Правителството съобщи на 28 ноември, че се предприемат мерки за настаняване на чужденци и в други разпределителни центрове чрез повишаване на капацитета им. Концепцията предвижда реконструкция на центъра на ДАБ в с. Пъстрогор от отворен в затворен тип, като там се пренасочат част от настанените в разпределителния център в Елхово чужденци. Изпълняват се мерки за разширяване на капацитета за настаняване в специализирания дом за временно настаняване на чужденци в Любимец, където вече са доставени 50 фургона и постелъчно имущество за 400 души.

Разгледани са възможностите бивши застави на ГД „Гранична полиция” в района на българо-турската граница да бъдат преобразувани в центрове за настаняване на чужденци. Те ще са от затворен тип и охраната им ще се осъществява от служители на МВР. Направени са разчети за хранене, комунално и битово осигуряване и медицинско обслужване, както и на необходимите сили и средства на ДАНС и МВР за обработване на настанените в тях чужденци. 

#Харманли #ДАНС #МВР #Кирчо Киров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »