Карадайъ: Това НС е изчерпано. Имаме нужда от промяна

Карадайъ: Това НС е изчерпано. Имаме нужда от промяна
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Консултативният съвет по национална сигурност беше употребен от президента Росен Плевнелиев за негови собствени цели. Това заяви по време на брифинг в Народното събрание народният представител и председател на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, във връзка с провелия се вчера Консултативен съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев, предаде Фокус.

„Налице е опит за подмяна на волята на народа, защото минаха едни честни президентски избори и има избран президент с огромна подкрепа и доверие на обществото. Народът иска промяна. Показа го и с вота си на изборите, по един категоричен начин. Това Народно събрание е изчерпано. Предстоят предсрочни парламентарни избори и нова изпълнителна власт, с нужното обществено доверие”, заяви Карадайъ.

По думите му кабинетът може да продължи да изпълнява функциите си в пълен обем, но до встъпването в длъжност на новоизбрания президент. „Не да продължава модела на управление от последните две години – услуга за услуга и да обслужва задкулисието на тази порочна власт. Нищо не налага сегашният президент да връчва мандати, още повече по-малко да съставя служебен кабинет за 20 работни дни или за един календарен месец”, допълни председателят на ДПС. 

#Росен Плевнелиев #Мустафа Карадайъ #кабинетът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници