Турската мафия фабрикувала визи от Американското посолство в Гана

Турската мафия фабрикувала визи от Американското посолство в Гана
Източник: БНТ
A A+ A++ A

Според Държавния департамент на САЩ мнимото американско посолство в Акра било управлявано от престъпна мрежа, която в продължение на цяло десетилетие издавала незаконно придобити автентични визи, предаде БНТ.

До закриването на "посолството" това лято то се помещавало в розова двуетажна сграда с ламаринен покрив и знамето на САЩ издигнато отпред. Вътре е бил окачен портрет на президента Барак Обама.

Държавният департамент уточнява, че посолството не е било ръководено от САЩ, а от криминални мрежи от Турция и Гана. Турски граждани се представяли за служители на консулската служба. Те говорели на английски и нидерландски език, а при разследването било разкрито и фалшиво холандско посолство, уточни Държавният департамент.

Издаваните от посолството американски визи са били незаконно придобити, но автентични. Издавани били също фалшиви документи за самоличност, в това число и актове за раждане срещу сумата от 6000 долара на брой.

При извършените от властите на Гана обиски са били арестувани известен брой лица и иззети автентични и фалшиви индийски, южноафрикански и шенгенски визи, както и 150 паспорта от 10 различни държави. Истинското посолство на САЩ в Акра е добре охраняван комплекс в скъп район на столицата.

#Акра #Барак Обама #Гана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"