Бъчварова: Има сигнал за терористичен акт в България. Работи се по изясняване на случая

Бъчварова: Има сигнал за терористичен акт в България. Работи се по изясняване на случая
Източник: bTV
A A+ A++ A

Получен е сигнал по дипломатичен път за подготвян терористичен акт в България. Това заяви след пресконференция вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова, предаде Дарик.

"Има сигнал за терористичен акт в България. Има 3-4 души, които вече са установени и са чужденци", каза Румяна Бъчварова в отговор на въпрос за готвения терористичен акт.

В събота в социалните мрежи и английската преса излезе информация, че афганистанци, които живеят във Великобритания, подготвят терористичен акт заради събитията отпреди 10 дни в Харманли. Румяна Бъчварова коментира, че българските служби са получили тази информация по дипломатичен път.

Бъчварова коментира и днешните твърдения на избраната вече за вицепрезидент Илиана Йотова, която по-рано съобщи, че българското правителство предвижда изграждането на три бежански лагера. Според Румяна Бъчварова ще бъдат изградени три кризисни площадки за бежанци, които ще бъдат към Държавната агенция за бежанците. В момента се оглеждат терени.

Румяна Бъчварова не даде категоричен отговор дали ще подкрепят Реформаторите ако им бъде предложено да съставят кабинет с ГЕРБ.

#ЕС #Евростат #Румяна Бъчварова #афганистанци #Илиана Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »