Ролексът на митрополит Николай отива на публичен търг

A A+ A++ A

Часовникът на пловдивския митрополит Николай ще бъде продаден на публичен търг на 10 март, съобщи архимандрит Арсений, председател на църковното настоятелство.

Пловдивският владика дари златния си „Ролекс“, след като на 25 февруари стана ясно, че EVN може да спре тока на митрополитския храм „Света Марина“ заради неплатена януарска сметка от близо 3000 лв.

По думите на архимандрит Арсений църковното настоятелство на храма е предприело процедура по подготовка на продажбата му в изпълнение на желание на митрополита, предаде БТА.

Търгът ще се проведе в зала „Съединение“ на 10 март, като за 11 ч. е насрочен огледът на предлаганата вещ, а в 12 ч. ще бъде обявено началото на търга. Той ще бъде публичен - при отворени врати, и всички, които се интересуват, могат да присъстват, каза още архимандритът.

Той добави, че църковното настоятелство ще информира обществеността за начина, по който ще се разпореди с получените средства, като това ще стане съобразно волята на дарителя - дядо Николай. Към тази сума ще бъдат прибавени и парите, които постъпиха в църквата като дарения от богомолците, уточни Арсений.

#митрополит Николай #"Ролекс" #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници