Делото срещу Огнян Донев и Любомир Павлов е прекратено

A A+ A++ A

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването за пране на пари срещу Огнян Донев и Любомир Павлов, мажоритарни собственици на "Медийна група България Холдинг", издаващи вестниците "Труд" и "24 часа".

От прокурорското постановление, с което "Медиапул" разполага, става ясно, че разследващите не са намерили никакви данни за пране на пари чрез продажба на дружествени дялове, за каквото бяха подведени под отговорност двамата.

Следовател по това дело бе прясно назначеният за шеф на столичното следствие Петьо Петров, известен в магистратурата с прозвището си Пепи Еврото.

При повдигането на обвиненията от защитата на Донев подадоха жалба с мотива, че не може да има престъпление при продажба на дялове, тъй като няма никакви данни, че средствата, с които преди това те са били закупени, са с престъпен произход.

В края на 2010 година германската група "Вестдойче алгемайне цайтунг" продаде всичките си активи на консорциум от български, германски и австрийски инвеститори, а именно на Христо Грозев, Любомир Павлов и Огнян Донев, припомня БГНЕС.

В началото на 2011 година Христо Грозев обвини Донев и Павлов, че се опитват да му откраднат контрола върху пресгрупата, след като без неговото съгласие са сменили собствеността върху мажоритарния дял във фирмата.

Комисията за защита на конкуренцията разреши на Огнян Донев и Любомир Павлов да придобият пряко контрола в групата. На Донев и Павлов бяха повдигнати обвинения.

До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург. Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

#Софийската градска прокуратура #Огнян Донев #Любомир Павлов #"Труд" #"24 часа" #Петьо Петров #Христо Грозев #Карл Хабсбург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »