Орешарски, Бокова или Борисов - вие избирате сега

Орешарски, Бокова или Борисов - вие избирате сега
A A+ A++ A

Новинарският сайт Novinite.bg Ви кани да участвате в нашата анкета и да изберете тук „Личност в Новините” за 2013 г.

Сред политиците, след огромни колебания дали въобще да поддържаме тази категория, сме номинирали бившия премиер Бойко Борисов, поради това, че подаде оставка навреме, успокои протестите срещу него и успя да спечели изборите. Ирина Бокова е следващият номиниран заради преизбирането и за Генерален директор на ЮНЕСКО, а премиерът Пламен Орешарски издържа над шест месеца небивали досега протести и гарантира икономически ръст през следващата година.

За първи път въведохме и класация за личност, допринесла най-много в областта на благотворителността. В нея са номинирани Дядо Добри, известен като светецът от Байлово, директорката на фондация "За нашите деца" Иванка Шалапатова и бизнесменът Васил Василев, откупил от анонимния крадец частите от паметника на Васил Левски в столицата.

Тенисистът Григор Димитров, боксьорът Кубрат Пулев и преборилият левкимията футболист Стилиян Петров се номинирани в категорията "Спорт", а актьорът Владимир Пенев, писателят Георги Господинов и космополитният цигулар Веско Ешкенази ще се състезават за личност в новините с постижения в областта на културата.

От бизнесмените сме се спряли на генералния мениджър за България на световната компания ABB  Еккехард Нойрайтер, както и на Орлин Попов, собственик на веригата заведения Happy и на Ивйло Пенчев, направил Walltopia в световен лидер в производство на изкуствени стени за катерене.

За престижната титла  "Посланик в Новините" ще се състезават британецът Джонатан Алън, германецът Матиас Хьопфнер и японецът Такеши Коидзуми - всеки със своя уникален принос в София през годината.

Кой ще получи своето отличие на престижна церемония в София в началото на месец март 2014 ще решите вие, читателите на Новините.

Гласувайте сега тук за своя фаворит и той ще има по-голям шанс да спечели.

Екипът на Новините ви желае успешна и весела 2014 година!

#Novinite.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »