Прибраха тръбите за „Южен поток" за по-добри времена

Прибраха тръбите за „Южен поток" за по-добри времена
Тръбите, осветлението и дори знамената на показния обект "Южен Поток" са прибрани за по-добри времена. Снимка: "Биволъ"
A A+ A++ A

От компанията „Южен поток - България" коментираха, че работата над проекта „Южен поток“ в България продължава, въпреки че тръбите са откарани на склад за временно съхранение и ще бъдат използвани в по-нататъшната работа. Коментарът бе направен пред ИТАР-ТАСС.

„Тръбите от първия заваръчен шев на газопровода „Южен поток", с които символично започна изграждането на газопровода през октомври 2013 година, сега са откарани на склад за временно съхранение и ще бъдат използвани в по-нататъшната работа", обясняват от компанията.

Коментарът е по повод публикация в сайта „Биволъ“, че тръбите, осветлението и дори знамената на показния обект „Южен Поток" са прибрани за по-добри времена. Край монтанското село Пишурка, където беше направена тържествената първа заварка в края на октомври 2013, днес стърчат като долмени насред полето единствено бетонните постаменти.

В сряда Европарламентът обяви, че проектът не трябва да се осъществи. По-късно в четвъртък се очаква институцията да гласува резолюцията си по проекта.

Областният управител на Монтана Николай Пенчев не потвърди информацията за демонтаж на тръби на територията на областта, предаде БНР.

През октомври миналата година шефът на „Газпром“ Алексей Милер бе на посещение у нас и обяви старта на строежа на газопровода „Южен поток" на българска територия след 4-часова среща с премиера Пламен Орешарски. Българският премиер заяви, че строителните дейности ще се ускорят, а проектът е един от приоритетите на държавата.

Според строителния план, морската част на „Южен поток” ще започне от руската компресорна станция „Русская” до бреговете на България. Строителството на участъка ще струва около 10 милиарда евро. От България ще има четири сухопътни разклонения – към Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Унгария, Словения и Италия.

#Южен поток #България #Русия #Пламен Орешарски #Алексей Милер #Европарламентът #Николай Пенчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »