Русия продължава реализацията на „Южен поток”

Русия продължава реализацията на  „Южен поток”
От компанията „Южен поток - България" коментираха, че работата над проекта „Южен поток“ в България продължава. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

Русия продължава реализацията на проекта „Южен поток” и води консултации с Европейската комисия, заяви руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от РИА Новости.

„Продължаваме работата с ЕК, проектът не е спрян”, коментира Новак.

Европейският парламент прие в четвъртък резолюция срещу изграждането на газопровода „Южен поток". Целта на резолюцията е да демонстрира позицията на ЕС спрямо продължаващата дестабилизация на Украйна от руска страна.

От компанията „Южен поток - България" коментираха, че работата над проекта „Южен поток“ в България продължава, въпреки че тръбите са откарани на склад за временно съхранение и ще бъдат използвани в по-нататъшната работа.

Коментарът бе по повод публикация в сайта „Биволъ“, че тръбите, осветлението и дори знамената на показния обект „Южен Поток" са прибрани за по-добри времена. Край монтанското село Пишурка, където беше направена тържествената първа заварка в края на октомври 2013, днес стърчат като долмени насред полето единствено бетонните постаменти.

#Русия #Южен поток #Европейският парламент #ЕК #Александър Новак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"