Двама митрополити донасят Благодатния огън

Двама митрополити донасят Благодатния огън
Благодатният огън ще бъде донесен у нас за поредна година от Ерусалим на Велика събота, от митрополит Николай. Снимка: doanbulgaria1976.wordpress.com
A A+ A++ A

Митрополитите Николай Пловдивски и Йоан Варненски и депутатите Йордан Цонев от ДПС и Здравко Димитров от ГЕРБ донасят тази година Благодатния огън от Божи гроб, предаде standartnews.com.

Делегацията ще бъде в Ерусалим при чудотворното слизане на огъня от Гроба Господен. На 19 април службата там ще възглави палестинският патриарх Теофил Трети.

На връщане самолетът с благодатния огън по традиция ще кацне на летище Крумово край Пловдив. Там ще са представителите на епархиите в страната, които ще занесат ерусалимския огън за вечерното богослужение за Великден. Очаква се благодатният огън да пристигне в София в Синодалния параклис около 20.30 – 21.00 ч.

Благодатният огън се смята за едно от чудесата на православното християнство. Всяка година на Гроба Господен и улиците в близост до него се стичат хиляди поклонници, за да станат свидетели на слизането на Благодатния огън.

#Пловдив #Великден #Теофил #Неофит #огън #Николай #Йоан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"