В съда започна “битка” за постове

В съда започна “битка” за постове
С нови шефове в близките месеци ще се сдобият четири от шестте апелативни съдилища в страната. Снимка: www.on-parliament.com
A A+ A++ A

С нови шефове в близките месеци ще се сдобият четири от шестте апелативни съдилища в страната - в София, Пловдив, Велико Търново и военноапелативният. В края на май пък Висшият съдебен съвет (ВСС) ще обяви конкурс за наследник на Лазар Груев като председател на Върховния касационен съд, предаде btvnews.bg.

Кандидатите за някои постове вече са известни. На последното си заседание на 17 април ВСС откри надпреварата за нов председател на апелативния съд в София (САС) – мандатът на Веселин Пенгезов изтича през юни. Самият Пенгезов е заявил желанието си да кандидатства и за втори петгодишен мандат.

Като негови конкуренти засега магистрати спрягат заместника му Стефан Гроздев, председател на търговското отделение на съда, и Богдана Желявска – зам.-шеф на Софийски градски съд, тя ръководи гражданската колегия там. Дамата е сочена като фаворит в надпреварата, но кандидатури официално ще започнат да постъпват през май.

През 2014 година ще бъдат сменени 125 началници в съда и прокуратурата.

#ВСС #Лазар Груев #София #Пловдив #Велико Търново #Веселин Пенгезов #съд #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"