Бургаски търговци протестираха срещу Lafka

Бургаски търговци протестираха срещу Lafka
Въпреки протестите, документът бе приет от общинския съвет и законово в Бургас бе разрешено един търговец да има повече от един преместваем обект. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Собственици на преместваеми павилиони за цигари и напитки от Бургас освиркаха общински съветници от ГЕРБ на днешната сесия на местния парламент.

Те се обявиха срещу спорна поправка в наредбата за разполагане на търговски обекти на територията на общината, която ще разреши един търговец да има повече от един преместваем обект.

Според бизнеса предложението направено от общински съветници от ГЕРБ  ще убие бургаските търговци и ще отвори пътя на едрите в този бизнес като "Lafka".

"Ограниченията падат и всички търговци стават равни. Мотивът е да осигурим равни условия. Предишната поправка беше, за да могат всички да могат да продават тютюневи изделия. Дадохме възможност на всички да продават тютюневи изделия”, обясни вносителят на предложението за поредната поправка – общинският съветник Димитър Людиев, цитиран от БТВ. Той призна, че предложението не предвижда ограничение за максимален брой обекти.

Протестиращите носеха плакати с надписи „Людиев, защо подкрепяш монопола?”, „Господа от ГЕРБ, не ви ли е срам”, "Кмете защо раздаваш улиците на офшорки?" и др.

Въпреки протестите, документът бе приет от Общинския съвет и законово в Бургас бе разрешено един търговец да има повече от един преместваем обект, предаде БГНЕС.

#Бургас #търговци #наредба #цигари #напитки #обекти #Lafka

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"