Пенгезов стана кандидат-председател на Софийския апелативен съд

Пенгезов стана кандидат-председател на Софийския апелативен съд
Пенгезов иска пак да е съдебен шеф. Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

В четвъртък Веселин Пенгезов внесе документи и се кандидатира за председател на Софийския апелативен съд. Въпреки че той бе временно отстранен от длъжносста, това не го спря да внесе документи за предстоящия конкурс във ВСС.

„Отстраняването ми е временно – до приключване на наказателното производство срещу мен. Аз обаче не съм загубил статута си на съдия и няма никаква пречка да се кандидатирам за поста“, каза Пенгезов пред „Преса“. Крайният срок за подаване на документи е днешният петък.

Въпреки че магистрати сочеха като фаворит в надпреварата за САС зам.-шефката на Софийския градски съд Богдана Желявска, тя няма да се кандидатира за поста. Документи за конкурса обаче се канел да подаде бившият председател на СГС Светлин Михайлов. Най-вероятно до избор няма да се стигне, смятат членове на ВСС. За този вот се искат минимум 13 гласа „за“.

Припомняме, че ВСС отстрани Пенгезов от системата, след като му бяха повдигнати обвинения за длъжностни престъпления при изпълнението на проект по ОПАК за военните съдилища през 2009 г. 

#Веселин Пенгезов #ВСС #ОПАК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници