Римският стадион в Пловдив отворен за туристи

Римският стадион в Пловдив отворен за туристи
Снимка: Община Пловдив
A A+ A++ A

В понеделник Римският стадион в Пловдив отвори врати за посетители в присъствието на президента Росен Плевнелиев и кмета на Града под тепетата Иван Тотев. Президентът призова общините и държавата да полагат повече усилия за разкриването на културно-историческото наследство на страната ни въпреки финансовите трудности пред институциите.

По проекта за модернизация е изграден киносалон за триизмерни прожекции, където президентът Росен Плевнелиев и кметът на града Иван Тотев гледаха 3D филм за историята на Римския стадион – „Пловдив през ІІ век“.

Чрез тази уникална за България туристическа атракция, която използва съвременни технологии и компютърно моделиране, зрителите ще имат възможност да се потопят в света на провеждащи се на стадиона спортни състезания, ставайки свидетели и виртуални участници в българската история.

С реконструкцията на Римския стадион Пловдив поставя началото на нов интерактивен подход при представянето на културните ценности в Пловдив.

„Бележим финалната точка в реализирането на един проект, започнал преди около 2000 години и с ново начало през 70-те години на миналия век, когато на това място стартираха археологическите разкопки“, подчерта кметът инж. Иван Тотев.

#Пловдив #Росен Плевнелиев #Иван Тотев #туристи #атракция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »