Плевнелиев готов да излъчи служебен кабинет през август

Плевнелиев готов да излъчи служебен кабинет през август
Според Плевнелиев пред служебния кабинет ще има важни за решаване проблеми, които далеч надхвърлят организирането и провеждането на предстрочните парламентарни избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че има готовност да излъчи служебен кабинет и още на 5 август да обяви приоритетите на правителството, предаде БНТ.

Държавният глава уточни, че в служебния кабинет ще влязат хора демократи, проевропейци и силни в секторите, които ще оглавят, увери още държавният глава, но отказа да назове конкретни имена на бъдещите министри.

"Пред служебното правителство ще стоят важни за решаване проблеми, които далеч надхвърлят организирането и провеждането на предстрочните парламентарни избори", коментира Плевнелиев.

"Засега е рано да говорим за имена в служебното правителство, още веднъж нека да стъпим на принципи, защото не само провеждането на изборите, но има доста други кризи в държавата, които този кабинет ще трябва да решава. Имаме нужда от промяна в подхода в енергетиката, имаме нужда от промяна на подхода в дългосрочното планиране в някои сектори, които не търпят отлагане. Имаме нужда да се обърнем към Европейската комисия, да вдигнем нивото на доверие към България, да отпушим замразените еврофондове по две програми и имаме нужда да ускорим в последните месеци европейските фондове. Служебното правителство би могло да има възможността да преговаря с Брюксел и дори да финализира споразумението за партньорство с ЕК, до 2014-2020г., това са много, много важни теми, коментира Росен Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #служебен кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници