Депутатите похарчили половин милион за протоколни нужди

Депутатите похарчили половин милион за протоколни нужди
Народното събрание е шампион сред ключовите институции в страната по изразходвани средства за представителни нужди. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание е шампион сред ключовите институции в страната по изразходвани средства за представителни нужди, съобщава „Монитор“ след справка за харчовете на парламента, Министерския съвет и президентството за годината.

Протоколните събития, организирани от Народното събрание през този период, глътнали над половин милион лева.
В сумата се включват разходите по време на събития на шефа на Народното събрание Михаил Миков, заместниците му, председателите на парламентарните групи и комисии, харчовете по посрещането на гости на институцията, както и по обезпечаване на международната дейност. Над 110 000 лв. от средствата са отишли например за провеждане на форум в НДК по линия на Черноморското икономическо сътрудничество.

Президентството е на второ място по представителни разходи с похарчени малко над 140 000 лв. Най-голямата сума по това перо е отишла за посрещане на гости и организирани за тях работни срещи, закуски, обеди и вечери – близо 78 000 лв. Подаръците и сувенирите, които държавният глава Росен Плевнелиев е поднасял у нас и в чужбина, са глътнали още 38 500 лв., а за цветя и венци са отишли още 16 500 лв. Традиционният прием на президента за 3 март, който тази година беше в Централния военен клуб, е излязъл малко над 7800 лв. Парите са значително по-малко от средствата, които пръскаше за това събитие предшественикът на Плевнелиев на поста - Георги Първанов. По негово време се провеждаха помпозни приеми в Националния исторически музей с хиляди гости, като рекордните разходи достигаха близо 50 000 лв.

Най-символична сума за протоколни нужди отчита Министерският съвет – 16 257 лв.

#Министерски съвет #Народното събрание #Президентството #Михаил Миков #Георги Първанов #разходи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"