Домашни любимци тестват кренвирши и зеленчуци

Домашни любимци тестват кренвирши и зеленчуци
A A+ A++ A

Бургаско семейство къта като истинско съкровище своите питомци - костенурката Мими и заека Рафаил, които тестват безпогрешно дали храната на трапезата е екологично чиста, съобщава местното електронно издание Burgasinfo.

8-годишната костенурка е виртуозен спец по определянето на качествени рибни продукти и прочие дарове на морето, а клепоухият й връстник безпогрешно посочва кой зарзават и плод бъка от нитрати, а кой спокойно можеш да сложиш на трапезата.

Заекът Рафаил никога няма да хрупа краставица, в която има нитрати

„Рафаил е почитател на краставиците и пъпешите, а също така и на хляба. Надуши ли обаче дори и грам химия в продуктите, колкото и да е гладен, изобщо няма да ги погледне, а камо ли да ги вкуси. Костенурката пък обожава скариди. Но и тя безпогрешно определя дали деликатеса го бива, или е по-добре да се изхвърли и да не се рискува“, разказват стопаните на съжителстващата мирно животинска двойка.

Друг местен жител - стопанин на питбул, сподели, че неговият Цезар се е справил прекрасно с теста да определи най-добрите кренвирши от предложените му 6 вида продукти.

„Цезар подмина с аристократично презрение първите 3 мостри, озъби се и изръмжа заплашително срещу следващите 2, и омете, без да му мигне окото, шестата“, разказва гордият стопанин.

Животинската интуиция и свръхсетивността са добре познати феномени, на които са посветени различни научни трудове и всевъзможни теории. Органите на някои птици и зверове превъзхождат значително възможностите на човешкото тяло: остротата на обонянието на кучетата, птиците, които усещат магнитното поле на Земята, прилепите, които откриват плячката си чрез отразяване на звуков сигнал. Научно доказано е, че при водното конче например мозъкът работи толкова бързо, че то вижда движенията на забавен каданс. Гълъбът пък е способен да улавя „неуловими“ с просто око цветови градиенти и да разпознава по-добре от най-сложните компютърни програми цветовите колебания. Змиите с техните детектори за топлина като с втори чифт очи „виждат“ безпогрешно и на много далечни разстояния. Благодарение на добре развитите си сезнори често животните по необясним начин усещат отдалече опасността, която е надвиснала над стопаните им, и се опитват да ги предупредят и предпазят. Безкористните домашни любимци като истински стражи пазят не само Дома, Огнището, но и Трапезата на своите стопани.

 

#зеленчуци #кренвирши #храна #екологично #Питбул #костенурка #заек

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »