Да му се не види – мъртви плъхове на плажа

Да му се не види – мъртви плъхове на плажа
A A+ A++ A

Варненка сигнализира до редакцията на Moreto.net за мъртви плъхове по един от варненските плажове. Жената е притеснена не само от труповете на животните, но и от реакцията на институциите.

От писмото й става ясно, че разчистването на плажа не е грижа на Община Варна, а на държавата.

Ето текста от писмото й:

Да, това видяхме на плажа, малко след Шокъровия канал в посока втора буна. Беше в неделя следобед и решихме да се разходим по плажа. Бях с мои гости, които бяха ужасени и отвратени, а аз, която живея във Варна от 1959 година, не бях виждала такова нещо.

Плъховете бяха по целия бряг, между изхвърлените водорасли и други боклуци. Бяха накацани от гарги, които ги кълвяха. Нали не е нужно да коментирам до какво може да доведе това?

Реших да се обадя някъде и просто плажът да бъде почистен. Не съм от бдителните граждани, които непрекъснато се обаждат тук и там, нямах почти никакъв опит в това. Останалото пиша за информация на варненци.

Значи, от Регионалната здравна инспекция ме отпратиха към РИОСВ, те пък - към дежурния в община Варна. Той предал сигнала ми на еколозите и оттам ми се обадиха. Навсякъде ми обясниха, че това не е тяхна работа. За плажовете се грижи държавата, а не общината. Трябва да издиря телефона на хората, на които това е работа, да се обадя лично, за да получа после отговор.

Не, няма да отделя цял ден на това безумно начинание. Не желая да ми отговарят, исках просто да подам сигнал да бъде почистен плажът. Щом няма телефон, на който да се обаждаме, а там да знаят къде да насочат сигнала, ОК.

Мой познат от НПО ми каза - те чакат някой друг да свърши работата, ако я свършат гаргите, най-добре, че няма да искат пари... Разбрах. Трябва да се случи бедствие, после да се вдига шум, да се търсят виновни, да се пишат отчети, писма и доклади, гражданите да събират дарения и прочие и прочие. А дотогава - който има желание, нека търси правилния телефон. Аз не го намерих. Съжалявам“, завършва писмото си Росица Атанасова.

#Варна #плаж #плъхове #община #еколози

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"