Мая Манолова: Задължително гласуваме бюджета на НЗОК

Мая Манолова: Задължително гласуваме бюджета на НЗОК
A A+ A++ A

Напрежението в здравната система е сериозно и е задължително актуализацията на бюджета на НЗОК да бъде гласувана тази седмица, каза в парламента  заместник-председателят на НС Мая Манолова. Според нея „в един момент ГЕРБ ще осъзнаят това и ще се появят в пленарна зала“.

Дневният ред на Народното събрание за тази седмица включва и други важни законопроекти – за управление на отпадъците, за собствеността и ползването на земеделските земи, няколко ратификации, които се отнасят до ВиК сектора, за получаване на европейско финансиране по тях., а също второ четене на Закона за търговските вериги, който беше върнат с вето на президента Плевнелиев. „Това са консенсусни закони, по чието обсъждане сме се разбрали с парламентарната група на ГЕРБ и би следвало, ако те са последователни, да подкрепят подобен дневен ред за пленарна зала“, коментира Манолова.

На въпрос дали ако утре и вдругиден няма кворум, ще продължат да се насрочват заседания, зам.-шефката  на парламента увери, че групата на „Коалиция за България“ ще бъде в залата с готовност да обсъди важните теми.

„Сигурна съм, че в един момент ГЕРБ ще преосмислят своето поведение, защото това не е просто поведение на инат да наказват нас или ПГ на ДПС, т.е. парламентарното мнозинство. С неприсъствието в зала и негласуване бюджета на Здравната каса те наказват българските граждани“, заключи Мая Манолова.

#ГЕРБ #Мая Манолова #актуализация #НЗОК #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"