Най-хубавият остров в света е на 720 км от София

Най-хубавият остров в света е на 720 км от София
Санторини
A A+ A++ A

Най-хубавият остров в света се намира на 720 км от София. Ако все още се питате кое е това място, категоричен отговор дава класацията на списание Travel+Leisure за тази година.

Първенството държи гръцкият Санторини. От възможните общо 100 точки вулканичният остров получи 89,98 и затвърди славата си на една от най-популярните дестинации благодарение на красивата си природа, уникалната архитектура и красивите залези.

На второ, трето и четвърто място са три хавайски острова

Мауи (89,51 точки), описван като магически заради невероятната си природа, предлага всичко - тихи градчета и големи тълпи от хора, уединение и допир с природата или разпускане сред себеподобни.

Кауаи (88,59 точки) е най-зеленият и най-старият на архипелага. Този масивен вулкан се издига на 4800 метра над морското равнище. Там са снимани редица холивудски филми като "Джурасик Парк", "Сини Хаваи" и "Кинг Конг".

Хавай (Големият остров) (87,89 точки) е най-големият, но и най-млад остров в Тихия океан. На това място от пустини с черна лава и гъсти тропически дъждовни гори можете да карате сърф и ски в един и същи ден.

На пето място е остров Бали в Индонезия

който получава 86,82 точки. С десетките си хиляди храмове и пагоди, той е известен още като Острова на хилядата храма.

Заради богата си история, култура, танци, скулптура и живопис, красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света.

#остров #класация #Санторини #Бали #Мауи #Кауай #Хаваите #Хавайски острови #Гърция #Индонезия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »