Русия предала на ЕС всички данни за катастрофата, Брюксел не реагира

Русия предала на ЕС всички данни за катастрофата, Брюксел не реагира
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Във вторник Русия предаде на ЕС всички данни на министерството на отбраната за катастрофата на самолета на Малайзийските авиолинии над Източна Украйна, но от Брюксел няма никаква реакция, твърдят руските власти.

„Предадохме на руски и английски език всички документи с копие до всички заинтересовани лица, но от ЕС няма никаква реакция“, коментира акредитираният руски журналист в Брюксел Владимир Чижов.

Чижов каза също, че преди САЩ да се усъмнят в Русия, е редно да се запознаят с документите. Той подчерта, че Съединените щати от своя страна твърдят, че имат данни от своето разузнаване, но не представят никакви доказателства.

„САЩ отново са в епицентъра на аналогичен скандал, както този през 1988 г., когато американският крайцер Vincennes изстреля управляема ракета срещу ирански самолет, защото решили, че е военен“, коментира руският пратеник.

След изказването на президента на САЩ Барак Обама, че е сигурен в намесата на Русия в свалянето на самолета, представители на американското разузнаване признаха, че не знаят точно кой е свалил самолета с близо 300 души на борда, но предположиха, че самолетът е бил свален „по погрешка“ от проруските бунтовници с руска ракета.

Черните кутии от малайзийския самолет ще бъдат изследвани в британска лаборатория във Фарнбъро. Това съобщиха представителите на Малайзия, които получиха устройствата във вторник от донецките сепаратисти.

#Малайзийските авиолинии #Източна Украйна #сепаратисти #самолет #катастрофа #Владимир Чижов #Чижов #САЩ #ЕС #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"