Реформаторите искат разследване на кабинета „Орешарски“

Реформаторите искат разследване на кабинета „Орешарски“
Формацията ще настоява ревизията на действията на отиващата си власт, особено в енергетиката, да е сред първите задачи, поставени от президента на служебния кабинет. Снимка: www.eufunds.bg
A A+ A++ A

Реформаторският блок алармира, че в последните часове преди оставката на правителството министри и техните ведомства се опитват да подпишат огромни заеми, които необратимо ще задължат държавния енергиен холдинг и българската държава. Според реформаторите настоящата власт отчаяно се опитва да заложи активите на държавата за финансиране на тази корпоративна схема. От РБ настояват тези действия да бъдат подложени на наказателно преследване от бъдещия служебен кабинет.

„Категорично предупреждаваме, че ще настояваме пред разследващите органи тези действия на висши държавни чиновници да бъдат преследвани с цялата строгост на закона. РБ ще настоява и ще направи всичко възможно на отговорните за тази безпрецедентна измама лица да бъде потърсена наказателна отговорност“, се казва в позиция на Реформаторския блок.

Формацията ще настоява ревизията на действията на отиващата си власт, особено в енергетиката, да е сред първите задачи, поставени от президента на служебния кабинет.

#служебен кабинет #енергетика #заеми #РБ #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници