В "България ер" решават утре за спиране на полетите до Израел

В "България ер" решават утре за спиране на полетите до Израел
A A+ A++ A

Ръководството на българската авиокомпания "България ер" ще вземе утре решение дали се присъединява към международния бойкот на авиокомпаниите за полети до Израел.

Пред Novinite.bg изпълнителният директор на националния превозвач Янко Георгиев каза, че за днес няма планиран полет до летище "Бен Гурион", а за утрешния полет ще бъде взето решение до обяд. "Следим обстановката и ще реагираме адекватно", увери директорът.

Различни авиокомпании отказаха да изпълняват полети до международното летище „Бен Гурион” в Тел Авив, след като край пистата падна изстреляна от територията на Ивицата Газа палестинска ракета. Сред тях са „Ер Франс”, „Луфтханза”, „Делта”, „Ю Ес Еъруейс” и „Юнайтед Еърлайнс”, „Ийзиджет”. „Аерофлот” върна в Москва излетял за Тел Авив самолет.

Френският авиопревозвач обяви, че прекратява услугата „до второ нареждане”. Германската авиокомпания заяви, че предприема тази стъпка с цел обезпечаване „сигурността на пасажерите и персонала”.

Аналогични са и мотивите на авиокомпаниите от САЩ, където Федералната агенция за полетите забрани на американските авиопревозвачи за извършват полети до Тел Авив по в следващите 24 часа.

Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия не планира да въвежда забрана за полети на авиокомпаниите до летище „Бен Гурион”, защото такава не е обявена от израелска страна.

Все пак самолетът с държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна в Тел Авив без инциденти, въпреки появилото се безпокойство сред авиокомпаниите.

#България ер #Израел #бойкот #Янко Георгиев #полет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »