Антон Кутев: Беше ужасяващо да се управлява с ДПС

Антон Кутев: Беше ужасяващо да се управлява с ДПС
Антон Кутев, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проблемът е, че всички тези, които викаха за оставката вече една година, всъщност няма да живеят по-добре след нея, коментира депозираната оставка на правителството на Орешарски депутатът Антон Кутев от "Коалиция за България" пред БНТ (bnt.bg).

Нищо добро не виждам оттук нататък, не виждам оня изход

при който тези хора, които са мои противници и викаха под моите прозорци, да бъдат удовлетворени, подчерта Кутев.

Предсрочните избори не ме притесняват, защото БСП е тази партия, която винаги се е чувствала и се е организирала по-добре, когато е в опозиция, каза Антон Кутев. Имаме какво да отчетем – обещахме, че ще въведем швейцарското правило и ще вдигаме пенсиите всяка година и го направихме, обещахме да спрем нарастването на възрастта за пенсиониране и го направихме, обещахне коледни надбавки, дадохме и великденски, обещахме да вдигнем майчинските и го направихме, таксата за пенсионери при личния лекар е намалена, акциза за бензина на земеделските производители върнахме, както и ДДС на бизнеса в срок, изброи Кутев.

Очевидно беше ужасяващо да се управлява с ДПС, каза Антон Кутев.Според него не е имало коалиционни отношения. За мен изводът е, че

коалиция с ДПС би била проблем за всеки един

не само за нас и ДПС трябва да си дадат сметката, че този комфорт, който са имали в сегашния мандат, те никога повече няма да го имат и слава Богу, категоричен беше депутатът от "Коалиция за България". Бъдещето на ДПС е да правят това, което правеше "Атака" в този парламент – негласно да подкрепят ГЕРБ и да се опитат по този начин да изкарат някакви дивиденти. В момента, в който БСП поиска повече партийност и повече присъствие на БСП в правителството, всъщност Местан развали правителството, заяви Кутев.

Кой е предложил Пеевски – че кой ще предложи действащ депутат от ДПС – ясно, че си го е предложило ДПС 

само че на БСП й падат процентите, коментира Кутев.

БСП има много проблеми, които не пречат да бъдем най-голямата, най-организираната и единствената идеологически основана партия, подчерта Антон Кутев.

Той предвиди ужасна политическа нестабилност за България, нестабилно ще е и следващото правителство, което и да е то.

#оставка #оставка на кабинета #Орешарски #Антон Кутев #БСП #Коалиция на България #Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"