Полицаи и пожарникари се вдигат на протест във Варна

Полицаи и пожарникари се вдигат на протест във Варна
Полицаи, пожарникари и спасители ще протестират във Варна.
A A+ A++ A

МВР възнамерява да регламентира минимален състав от двама служители на екипите, осъществяващи пожарогасителната и спасителната дейност, въпреки аргументите на синдиката, европейската и световната практика и компромисното решение на Съвета за социално партньорство, съобщиха от СФСМВР.

Синдикалната организация предупреждава, че това би попречило на пожарникарите и спасителите да изпълняват задълженията си и би застрашило както техните животи, така и тези на гражданите.

СФСМВР започва протестни действия с искане за по-добри условия на труд в системата на вътрешното министерство, и по-конкретно за служителите в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

От организацията напомнят, че дирекцията е рекордьор в МВР по изплатени суми за обезщетения и отменени от съда дисциплинарни наказания – общо 524 997 лева за малко повече от 3 години.

Според синдикалистите пожарната се управлява с „опасно милитаристичен стил и в духа на феодалните порядки от хора, които в продължение на години злоупотребяват с пожарникарите и спасителите“. Те настояват за оставки.

От СФСМВР посочват, че по време на бедственото положение във Варна е било наложено „нелепо“ дисциплинарно наказание на пожарникар и поради това първата протестна акция на синдиката ще е на 26 юли от 11:00 часа пред катедралния храм-паметник „Свето успение Богородично“ в морската ни столица.

#полицаи #Варна #пожарникари #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"