11% преднина за ГЕРБ, ако изборите са днес според „Екзакта Рисърч“

11% преднина за ГЕРБ, ако изборите са днес според „Екзакта Рисърч“
A A+ A++ A

„Екзакта Рисърч“ прогнозира: ГЕРБ – 26%, а БСП – 15, ДПС – 7%, Реформаторски блок – 6%, „България без цензура“ – 5%, АБВ – 3%, НФСБ и „Атака“ по 2%, ако изборите са днес.

ГЕРБ повишава електоралната си подкрепа с 2%, а БСП бележи спад с пет пункта, коментира сондажите шефката на социологическата агенция Лидия Йорданова.

11% е преднината на ГЕРБ при битка между ГЕРБ и БСП. Смяната на лидера на БСП ще повлияе много за това нагоре или надолу ще тръгне партията. Много е увреден имиджът на партията, смята Йорданова.

От друга страна, ДПС може да качи над 10% процента при предстоящи избори.

На въпрос за бъдещия кабинет вариантът ГЕРБ и БСП да си партнират отново е подкрепен от 6% от запитаните. 19% очакват самостоятелно правителство на ГЕРБ, като тази прогноза е на половината от симпатизантите на ГЕРБ.

15% посочват, че кабинетът ще е съставен от ГЕРБ и Реформаторския блок. Това обяснява и завишилия се рейтинг на Радан Кънев. 8% са за ГЕРБ и ДПС, а според 7% следващият кабинет е съвместен ГЕРБ, РБ и АБВ.

Георги Кадиев има висок рейтинг, но той не го печели от членовете на БСП, отбеляза Лидия Йорданова. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров бележи най-нисък рейтинг.

53% смятат, че цените на тока и парното изкуствено са задържани – това са образовани хора, заможни, живеещи в големите градове и симпатизанти на всички партии без БСП.

#ГЕРБ #БСП #ДПС #Реформаторския блок #България без цензура #Атака #НФСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »