Борисов отрече да има коалиция с ДПС, сега и завинаги

Борисов отрече да има коалиция с ДПС, сега и завинаги
Борисов отрече да прави коалиция с ДПС.
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази остро мнението си във Фейсбук по отношение на спекулациите дали има или дали ще има коалиция с ДПС.

"За всички, които отново не са разбрали и за медиите, които отново си позволиха да манипулират моите думи, публикувам запис от цялото ми изказване днес. И отново повтарям – коалиция с ДПС няма и няма да има! Не аз се целувах с тях на "Орлов мост". Моля, не спекулирайте повече по тази тема", категоричен бе Борисов на профила си в социалната мрежа.

По-рано в петък пред журналисти в парламента той заяви, че ГЕРБ няма никакво сътрудничество с ДПС. „Просто това са две неща, които се оказа, че двете партии ги искат. И актуализацията на бюджета, и Кристалина Георгиева. Изведнъж тези, които се целуваха на Орлов мост - Станишев го няма, ем си е в България да даде обяснения, г-н Местан го няма и аз трябва да отговарям защо една година ни стопиха нервите”, допълни той.

Попитан защо приема тази игра, Борисов запита как да не я приемат и да оставят служебното правителство без пари.
Борисов запита дали има някой, който не е наясно, че трябва да се актуализира бюджетът и посочи, че спорът се решава с предложението на ДПС.

„Защо не смениха министри? Кога си отидоха. Вчера. Какво правиха една година?”, попита още лидерът на ГЕРБ.

„Оттук-нататък виждате какво говорят БСП – може пак с ДПС, ама по друг начин. Те ще се съберат след 2 месеца и половина пак, но тогава като предложат актуализация, ще блокираме залата и няма да излизаме от нея, защото ще покажат какви лъжци са били”, заяви Борисов.

На въпрос дали е възможно да спасяват държавата по същия начин, както сега като не са в коалиция, а взимат важни решения, Бойко Борисов каза: „Ако се налага да се спасява държавата, да. Като се наложи, ще знаем, че БСП го е довела до това”.

 

#Бойко Борисов #ГЕРБ #ДПС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"