Борисов: В момента не е възможна коалиция с ДПС

Борисов: В момента не е възможна коалиция с ДПС
„Такова падение на БСП аз не мога да си представя и никоя друга партия не е изпадала в подобно положение”, подчерта лидерът на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В момента не е възможно да се направи коалиция с ДПС, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на бТВ.

Той коментира твърденията за затопляне на отношенията между ГЕРБ и ДПС. По думите му умереният тон между партиите е заради запазването на етническия мир.

„Нека с ДПС воюваме само на политическия фронт. Аз разбирам огромните усилия, които виновната за всичко в момента партия – БСП, се опитва да се измъкне от тази целувка с ДПС. Все пак нека не забравяме, че те още са в коалиция, а и три пъти в своята съвременна история бяха в коалиция с ДПС”, допълни още Борисов.

По-рано в Царево лидерът на ГЕРБ заяви, че не вижда сфера, в която правителството на Пламен Орешарски да е постигнало успех.

„Няма такава, точно обратното – социална, икономическа, финансова, политическа – тотален срив”, каза Борисов.

Той обяви, че в историята на политиката на България ще остане „мандатоносителят да бяга от парламента, да няма кворум заради него. Мандатоносител да не иска да си подкрепи бюджета на собственото правителство.”

„Такова падение на БСП аз не мога да си представя и никоя друга партия не е изпадала в подобно положение”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов добави, че е в интерес на неговата партия да остави управляващите да се сринат, но така те щели да сринат и държавата.

„Когато тръгнем да искаме малко разумни неща да направим, почват да ни пришиват – дали ДПС, дали някой друг. Това не е честно, не е морално”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира предстоящия избор на нов председател на БСП в неделя.

„Пожелавам на БСП да си изберат лидер, но дано да е лидер, който да може да си управлява партията”, каза Борисов.

Той откри новоизграден фар-скулптура на пристанището в град Царево.

#правителство #постигна #УСПЕХ #сфера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »