Хамас купува ракети от Северна Корея

Хамас купува ракети от Северна Корея
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Палестинското екстремистко движение Хамас води преговори със Северна Корея за доставка на нова партида ракети и телекомуникационно оборудване, съобщи британският вестник "Телеграф", позовавайки се на данни от разузнавателните служби.

Сделката е за стотици хиляди долара и се извършва с посредничеството на ливанска търговска компания. Радикалната групировка вече пратила първия транш като гаранция за сделката и се надява да започнат доставките на оръжията в Газа.

Междувременно Хамас възобнови ракетния обстрел срещу Израел, като се отказа от предложението на ООН, подкрепено от Израел, за продължаване на „хуманитарната пауза” на военните действия. Израел обяви , че за момента се въздържа от ответни действия. По-късно Израел обяви, че ще удължи примирието в Ивицата Газа до полунощ в неделя. От Хамас обаче отхвърлиха решението като обявиха, че няма да се съгласят с обявеното „хуманитарно примирие” без Израел да изтегли войските си от Ивицата Газа.

Радикалната групировка разполага с ирански ракети "Касам" с обсег от 16 км, "Катюши" с обсег 48 км, а също ракети M-75 и сирийски M0302 с радиус до 160 километра. Израелското разузнаване оценява ракетния арсенал на ХАМАС на 10 000 единици.

#Хамас #Израел #Северна Корея #ООН #Ивицата Газа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници