Борисов отвръща на удара, но Бареков не се дава...

Борисов отвръща на удара, но Бареков не се дава...
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реагира светкавично на обвиненията на Николай Бареков по Нова телевизия, че повече 30 години е готвен да заеме важни постове в държавата и да изпълни определена мисия. Борисов съобщи, че изпраща писмо до главния прокурор Сотир Цацаров заради отправените твърдения.

Бойко Борисов настоява, във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Николай Бареков, незабавно и в съответствие със законовите си правомощия,

главният прокурор на страната да провери всички направени клеветнически твърдения от Бареков

на 27 юли 2014 г., от които нито едно не е вярно, се казва в съобщение от пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на ГЕРБ настоява също така проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на Държавна сигурност.

Той  настоява също Цацаров да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи по образуваните и насрочени пет дела от частен характер срещу Николай Бареков, с оглед на

засягането на важни обществено-политически и икономически отношения

Според Борисов има обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране.

Задочният диалог Борисов-Бареков продължи, след като вторият обяви, че оше в понеделник сутрин "в качеството ми на председател на третата по големина партия в България и зам.-председател на Групата на европейските консерватори и реформисти" ще поиска в удобно за г-н Цацаров време след сряда

да се яви доброволно в прокуратурата и да предаде оригиналните документи и доказателства срещу Борисов

"Така изпълнявам и препоръката на г-н Драшков", коментира Бареков по повод изявлението на бившия зам.-председател на ДАНС Драшков, който заяви ще го съди за клевета.

"Аз не казвам дали офицерите, замесени в тези разработки, са добри или лоши. За мен тези офицери са добри. Лоши са героите на тези разработки, а основен герой в тях е Бойко Борисов", подчерта лидерът на ББЦ.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #Борисов #Сотир Цацаров #Цацаров #Николай Бареков #Бареков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници