САЩ обвини Русия за стрелба с артилерия по Украйна, Москва отрича

САЩ обвини Русия за стрелба с артилерия по Украйна, Москва отрича
САЩ предостави снимки, според които от Русия стрелят с артилерия по цели в Украйна. Снимки: abcnews.com
A A+ A++ A

Съединените щати представиха сателитни снимки, на които според Вашингтон се вижда как военни на територията на Русия стрелят с артилерия по цели в Украйна. Фотографиите били направени миналата седмица, в периода 21-26 юли, съобщи abcnews.com.

Москва на свой ред отхвърли твърденията, че се намесва в конфликта в Източна Украйна. Според Кремъл Съединените щати водят активна кампания, която цели да злепостави Русия пред международната общност.

"Не само, че Русия пренася оръжия през границата, но също така и обстрелва с артилерия украински военни части", твърди Бен Роудс, съветник на Белия дом.

САЩ обвиняват Русия, че е обстрелвала украински военни. Според Вашингтон на снимки се виждат следите от изстреляните ракети, както и образувалите се кратери в резултат на тяхното взривяване на украинска територия. Това са най-тежките обвинения на Белия дом срещу Москва от началото на кризата.

"Смятаме, че без руската подкрепа, без руските оръжия, сепаратистите няма да могат да продължат да се сражават", добавя Бен Роудс.

Русия отхвърля всички обвинения. В същото време Киев поиска помощ от САЩ.

Боевете в района, където падна малайзийски пътнически самолет, продължават. Международните експерти все още не могат да достигнат мястото на катастрофата, която отне живота на 298 души. Москва сформира свой екип, който да помогне на разследването. Съединените щати обаче не са сигурни какви са мотивите на президента Владимир Путин.

Бившият американски държавен секретар Мадлин Олбрайт смята, че Европейският съюз трябва да се намеси по-активно.

Киев твърди, че от април насам са загинали около 300 украински войници. Ранените са близо 1300. Няма данни колко са убитите сепаратисти.

#САЩ #Русия #Украйна #Вашингрон #Москва #Киев #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"