„Южен поток транспорт“: Проектът няма да повлияе на екологията на Варна

„Южен поток транспорт“: Проектът няма да повлияе на екологията на Варна
Морският газопровод ще започне край град Анапа, на Черноморския бряг на Русия, ще премине през Турция в Черно море и ще излезе на българския бряг близо до гр.Варна. Снимка: „Южен поток транспорт“
A A+ A++ A

Строителството и експлоатацията на тръбопровода „Южен поток“ в морските води не се очаква да има значително влияние върху екологията на Черно море и българския бряг, където морският газопровод излиза на суша. Това се казва в доклад за оценка на въздействието върху околната и социалната среда на българския участък на газопровода, съобщават от компанията „Южен поток транспорт“.

Според доклада, проектът за българската част временно ще донесе известни икономически ползи в резултат на допълнителните възможности за трудова заетост и увеличено търсене на продукти и услуги по време на строежа.

Също така се посочва, че могат да се вземат защитни мерки, които да гарантират, че газопроводът няма да окаже значително отрицателно въздействие върху околната среда.

Компанията "Южен поток транспорт" ще се проведе консултации с неправителствени и с местни организации във връзка с доклада, а гражданите са поканени да посетят отворените консултативни срещи във Варна и региона.

Газопроводът ще започне край град Анапа, на Черноморския бряг на Русия, ще премине през Турция в Черно море и ще излезе на българския бряг близо до град Варна. Неговата дължина ще бъде около 931 км.

#Южен поток #България #Варна #околна среда #газопровод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »