Без бойни действия в Украйна в четвъртък

Без бойни действия в Украйна в четвъртък
Oбявен e ден на ОССЕ в зоната на антитерористичната операция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Украинската армия прекратява бойните действия в четвъртък, за да осигури пълноценна работа на международните експерти в зоната, където падна малайзийският самолет, предаде ИТАР-ТАСС.

„Във връзка с изискването на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун за прекратяване на бойните действия близо до мястото на катастрофата с Боинг-777 е обявен ден на ОССЕ в зоната на антитерористичната операция. Това е направено с цел да се осигури пълноценна работа на международните експерти в зоната, където е паднал пътническият самолет Боинг-777, гласи съобщение на командването на операцията.

На 31 юли войските, участващи в активната фаза на операцията, няма да водят бойни действия, освен защита на позициите си от нападения.

Боевете между украинската армия и опълченците около мястото на катастрофата се засилиха в последните дни и възпрепятстваха разследващите да достигнат мястото на катастрофата.

Холандската група от 20 специалисти и 40 невъоръжени военни, заедно с група австралийски специалисти четвърти ден не могат да излязат от Донецк и да достигнат мястото на трагичния инцидент.

#Боинг-777 #катастрофа #четвъртък #Украйна #действия #бойни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"