Местан: Безумно и нелепо е да се твърди, че сме подали сиренце на ГЕРБ

Местан: Безумно и нелепо е да се твърди, че сме подали сиренце на ГЕРБ
A A+ A++ A

Партийните страхове взеха връх над публичния интерес и аз съм песимист дали ще се събере кворум за актуализацията на бюджета на НЗОК, каза лидерът на ДПС Лютви Местан преди днешните консултации при президента.

„Ние бяхме национално отговорни през последните дни, ще бъдем тук и в понеделник. Ако сме сами – какво да правим, това е извън нашата воля“, коментира той.

На консултациите Местан ще потвърди с едно изречение категоричната позиция на ДПС за необходимостта да се актуализират двата бюджета по начина, по който това е предложено от Министерскиs съвет, даде да се разбере той. По думите му е „безумно и нелепо“ да се правят внушения, че актуализацията на бюджета е някакво сиренце, подадено от ДПС към ГЕРБ.

„Звучи твърде несъстоятелно, звучи абсолютно безумно и нелепо подобно твърдение, което чух тази сутрин от един виден социалист“, каза Местан и призова oа има мяра в изказванията.

„ДПС е една малка партия, която беше част от голямо съгласие, и може би нашата вина е, че единствени останахме верни на постигнатото съгласие при държавния глава“, обобщи партийният лидер.

По повод на съмненията, че с предложението за по-големи правомощия на служебния кабинет се отключва възможността за безконтролни разходи, Местан отрече това да е била идеята.

Намерението по думите му е да се прибегне до този инструмент, ако ситуацията в страната се развие драматично в негативна посока. „Трябва да се преодолеят всички съмнения за противоконституционност и делегиране на каквото и да било безконтролно право на служебния кабинет“, подчерта Лютви Местан.

#НЗОК #Лютви Местан #ДПС #ГЕРБ #консултации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"