Плашат България с аржентински сценарий заради КТБ

Плашат България с аржентински сценарий заради КТБ
„Управляващите в България не осъзнават, че рискуват да се случи същото както с Аржентина“, коментира мениджър на базиран в Лондон хеджфонд. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

„Управляващите в България не осъзнават, че рискуват да се случи същото както с Аржентина“, коментира мениджър на базиран в Лондон хеджфонд, пожелал анонимност. „Ако дългът по облигациите не бъде изплатен на датата на падежа му, облигационерите са готови да съдят българското правителство за измама и манипулиране на данни.“
Кредиторите на Корпоративна търговска банка са готови да съдят България, ако финансовата институция фалира.

Група инвеститори, закупили доларови облигации на КТБ, ще заведат съдебно дело срещу българското правителство, ако плащанията по книжата бъдат просрочени, съобщава Reuters. Падежът на дълг настъпва на 8 август.

Правителството и БНБ са уверили облигационерите, след които има и американски хеджфондове, че инвестициите им са защитени и ще им бъдат изплатени.

Сумата, която трябва да бъде изплатена на 8 август, е между 50 и 75 млн. долара. Но не е ясно как ще се осъществи операцията, при условие че банката е под специален надзор, назначен от БНБ, който беше удължен до октомври.

#БНБ #КТБ #България #американски #кредитори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници