Калфин: Загрижеността на Плевнелиев е фалшива

Калфин: Загрижеността на Плевнелиев е фалшива
Водачът на листата на АБВ на евроизборите Ивайло Калфин коментира, че не трябва да се очаква много от служебното правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Водачът на листата на АБВ на евроизборите Ивайло Калфин коментира, че не трябва да се очаква много от служебното правителство, защото по конституция има ограничени права. Според него президентът Плевнелиев не трябва да проявява „фалшива загриженост“ за строителите, за пациентите и общините, защото служебният кабинет едва ли ще реши проблемите им.

„Защо президентът Плевнелиев просто не приеме, че конституцията дава ограничени права на служебното правителство и не си свърши работата в нейните рамки? Сързераздирателната загриженост за заплатите на строителите, за пациентите и общините са доста фалшиви и подвеждащи. Служебното правителство може да преведе страната до следващия парламент, стига да не се занимава с дългосрочни решения. Впрочем той дали имаше такива угризения и когато колегата му Дянков официално спря разплащането с бизнеса и замрази социалните разходи?“, написа Калфин във Фейсбук.

По-рано президентът заяви, че няма как да се съобразява с каквито и да е тактически и политически интереси, защото те не могат да стоят над тези на строителите, на пациентите, над финансовите интереси, над интересите на общините.

„Апелирам, моля се, да се съберат всички в Народното събрание в понеделник. Дотогава да помислят и да дадат решение. Понеделник е последният час. Това не е моят бюджет, нито на премиера Орешарски. За мен е важно да чуете от мен моите сериозни притеснения и разбира се, да чуем решения, а не създаване на проблеми“, коментира Плевнелиев.

#АБВ #Ивайло Калфин #Калфин #Росен Плевнелиев #Плевнелиев #бюджет #служебен кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"