Фандъкова: Развитието на обществения транспорт е важен приоритет

Фандъкова: Развитието на обществения транспорт е важен приоритет
“В моята програма за управление на града развитието на обществения транспорт е един от най-важните приоритети”, каза Йорданка Фандъкова. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

“В моята програма за управление на града развитието на обществения транспорт е един от най-важните приоритети”, каза Йорданка Фандъкова, кмет на София, на откриването на 43-тия конгрес на Международната транспортна федерация (МТФ). Кметът на столицата поздрави гостите на конгреса и им пожела успех. „Горда съм, че именно тук се провежда този авторитетен форум. Смятам, че този факт е оценка за дейността на българските транспортни синдикати”, посочи Фандъкова.

„Познавам добре работата им и не се учудвам, че тук се провежда вашият конгрес. Понякога разговорите с тях са трудни, но от тях се научих, че когато има социален диалог и най-тежките разговори намират решения. Не случайно подчертавам, колко важене е диалогът за мен в този сектор - около 8 хил. човека са ангажирани в публичния транспорт”, допълни кметът.

„Последните няколко месеца показват развитието на публичния транспорт в София – след няколко месеца нови 9 км. ще се включат към столичното метро, от няколко месеца подменяме и средства за градския транспорт”, допълни Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #транспорт #конгрес #метро #синдикати #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници