Софиянци ще се радват на обновен Женски пазар от септември

Софиянци ще се радват на обновен Женски пазар от септември
Женският пазар в столицата отваря врати наесен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичани могат да се радват на новия Женски пазар от септември. На 15 август приключват строителните дейности в частта от ул. "Кирил и Методий" до ул. "Екзарх Йосиф". След издаването на акт 16 пазарът ще бъде открит, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Цялостната реконструкция на пазара включва подмяна на настилките, изграждане на 90 нови търговски обекта от дърво и метал, събрани в четири големи и три малки сгради, художествена галерия, заведение за хранене.

Поставени са 16 подземни контейнери за боклук, има детска площадка и зони за отдих. Ремонтът е на стойност 8,2 млн. лв.

Женският пазар трябваше да отвори врати по-рано, но работата се забави заради градушката през юли, повредила част от стъклата на покривните конструкции. Сега те се подменят с по-здрави за сметка на фирмата изпълнител, предстои и да бъдат застраховани.

60 търговски площи вече са отдадени под наем, във вторник приключва конкурсът за останалите обекти.

Полицейското присъствие в района на пазара ще бъде увеличено, за да се намали престъпността и мястото да стане атрактивно и приятно, каза столичният кмет.

Фандъкова призова собствениците на жилищни сгради наоколо да се погрижат за безопасността им, защото състоянието на някои от тях е лошо. Има и една сграда, която предстои да бъде разрушена.

#Женски пазар #София #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »