Путин се съгласи да се срещне с Порошенко

Путин се съгласи да се срещне с Порошенко
Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин се съгласил да участва в среща на лидерите на Митническия съюз, украинският президент Петро Порошенко и представители на Европейската комисия на 26 август в Минск, предаде РИА Новости.

„На 26 август тази година президентът на Русия Владимир Путин ще направи визита в Минск (Беларус), където ще вземе участие в срещата между лидерите на Митническия съюз, украинския президент и представители на Европейската комисия”, се казва в съобщение на Кремъл.

Срещата е бе организирана с помощта на Европейската комисия.

Напрежението в източния украински град Донецк ескалира. Експлозии отекват в редица квартали, а от два дни е спряна водата. Взривове се чуват от източната част на града, както и от западната, където се намира летището.

В неделя вечерта водата в града бе напълно спряна, след като при сражения бе прекъснато електрическото захранване в главния завод за пречистване на водата.

В Луганск също се водят сражения между правителствените сили и проруските сепаратисти. До момента украинските части са превзели един квартал на града. Украинската армия е открила 15 тела на цивилни жертви, загинали при обстрел на проруските сепаратисти срещу колона бежанци, които са се опитвали да избягат от конфликтна зона в Източна Украйна.

#Владимир Путин #Украйна #Русия #Донецк #Луганск #Петро Порошенко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"