Приключва регистрацията в ЦИК за изборите

Приключва регистрацията в ЦИК за изборите
До 20 август ЦИК трябва да определи условията и реда за провеждане на предизборната кампания. Снимка: www.mfa.bg
A A+ A++ A

В сряда приключва регистрацията на партиите и коалициите от партии за участие в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Кандидатите за предизборната надпревара могат да подадат необходимите за това документи до края на работния ден, защото в четвъртък Централната избирателна комисия трябва да изпрати на районните избирателни комисии списъка на всички регистрирани партии и коалиции.

Следващата стъпка е ГРАО да започне проверка на списъците, представени от партиите за регистрация.

До 20 август ЦИК трябва  да определи условията и реда за провеждане на предизборната кампания. 

До момента седем партии и пет коалиции са подали документи за участие във вота на 5 октомври. Това са партиите ГЕРБ, "Атака", "Република БГ", Българска социалдемокрация на Александър Томов, Общество за нова България, "Движение 21" на Татяна Дончева и "Нова алтернатива" на бившия военен министър Николай Цонев.

Документи са подали и 5 коалиции - АБВ (АБВ, "Българска партия либерали", "Обединен блок на труда" и ФАГО), "Патриотичен фронт" (Национален фронт за спасение на България и ВМРО), "Десните" (Български демократичен форум, "Синьо единство" и Единна народна партия на Мария Капон), "България без цензура" (ББЦ, Гергьовден, Земеделски народен съюз и ЛИДЕР) и Реформаторският блок (ДСБ, СДС, "Движение България на гражданите", БЗНС и Народна партия "Свобода и достойнство").

#ЦИК #избори #ГРАО #регистрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »