Мастит бизнесмен е застрелян в Ботевград

Мастит бизнесмен е застрелян в Ботевград
A A+ A++ A

41-годишният Семко Семков е бил убит тази нощ пред дома му в Ботевград. Местните медии публикуват негови снимки с футболната легенда Христо Стоичков. И двамата били приятели с бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Освен със строителство, Семков се е занимавал и с дърводобив. Бил е и председател на ботевградската земеделската кооперация "Орхание".  Участвал е в над 15 фирми, повечето регистрирани в Ботевград, както и в три сдружения, свързани с автомобилен спорт и офроуд. Спечелил е за 15 години концесия на ловните полета над Литаково.

Семко Семков има участие и в политиката - през 1999 г. е назначен за кметски наместник на село Гурково.

По предварителни данни убиецът го е причакал в двора на къщата му, която се намира в района на бившите казарми на града. Пристигналият екип на местната Спешна помощ само е констатирал, че Семков е починал от огромна кръвозагуба.

От МВР съобщиха за БГНЕС, че сигналът за убийството е получен в 7:00 ч. тази сутрин. Районът на инцидента е отцепен, текат процесуално-следствени действия. Установяват се точните причини за смъртта.

Според Вotevgrad.com една от камерите в двора на къщата му край градския басейн е била закривана 4-5 поредни дни. Вероятно това е правено от лицата, влизали в имота му, когато собствениците са отсъствали, за да подготвят плана за убийството. В нощта на убийството Семков се е прибирал сам към дома си. Съпругата и децата му са били на море, в черноморски курорт, където бизнесменът е съсобственик на хотел. Той е придружавал семейството си, но се е връщал често в Ботевград по бизнес дела.

Името на Семко Семков изпъква както в светските, така и в спортните хроники. Ботевградските издания отразяват всяка негова крачка. Той бил сред поканените на 60-ия рожден ден на ботевградския кмет Георги Георгиев.

В шок и ужас е изпаднало ботевградското село Литаково, откакто в него коли и беси местният гаулайтер Семко Семков, пишат интернет медии преди време. С безчинствата си аверът на Емил Димитров-Фаса открай време върви по стъпките на депутата от ГЕРБ. Той се появява на политическата сцена през от 1999 г. Тогава след дълги крамоли е избран за кметски наместник на съседното село Гурково.

Пак сторед медиите истинският му възход започва през октомври 2009 г., малко след като ГЕРБ идва на власт. Семко печели поредица „конкурси за един кон“. Така взема на концесия за 15 години ловното поле и горите над Литаково и безжалостно ги експлоатира. Бариерите около тях спират достъпа до две съседни села.

#бизнесмен #убит #Ботевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »